Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor Rotterdam, Olanda – 2022

În Rotterdam, Olanda în perioada 22-31.07.2022 sau desfășurat World Police&Fire Games (Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor) iar România a fost prezenta cu peste 30 de sportivi angajați ai structurilor din cadrul M.A.I (poliție, pompieri, jandarmi, etc.) și Ministerului de Justiție (Politia Penitenciara).

Au participat peste 10.000 de sportivi din toată lumea la peste 60 de discipline sportive.

Mai multe informatii aici.

Sportivii romani au avut pana în prezent rezultate extraordinare reușind sa cucerească numeroase medalii de aur, argint și bronz. Vezi lotul României și o parte din castigatori (foto, și video).

Maiorul Cosmin Ilie este campion mondial în probele de atletism de 400 m și 800 m, performanțe înregistrate la ultimele două ediții ale Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, și a reprezentat anul acesta România la competiția ce s-a desfășurat în Olanda. 

Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor sunt o competiție bienală adresată forțelor de ordine active și pensionate și serviciilor de pompieri din întreaga lume. Din cauza pandemiei de COVID-19, ediția 2021 a fost amânată pentru anul acesta și se desfășoară în perioada 22-31 iulie în Olanda, la Rotterdam.

Comandantul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, maiorul Cosmin Ilie, care, la precedentele două ediții – Los Angeles (SUA) 2017 și Chengdu (China) 2019. a reușit să se claseze pe primul loc la probele de 400 și 800 de metri.

„Colegul nostru s-a întors de la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor care au avut loc în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în anul 2017, cu șapte medalii obținute în tot atâtea probe la atletism – două de aur, trei de argint și două de bronz, iar în anul 2019 în China, la Chengdu, a obținut două medalii de aur. De asemenea, la Campionatul European al Polițiștilor și Pompierilor care s-a desfășurat în Gibraltar, în anul 2018, colegul nostru a obținut două medalii de argint. Îi urăm mult succes campionului nostru! Hai România!”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Sursa: Resita.ro,21 iul. 2022

Mulțumesc pentru vizita.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.